Tänk på datorsäkerheten i företaget

En sak som ofta glöms bort i företag är datorsäkerheten. Det är lätt hänt att man helt enkelt inte tänker på att det kan ske intrång i datorer. Men hur kan du ordna en bra datorsäkerhet?

Skydda dina uppgifter

Om du ska jämföra företagslån eller om du tittar på olika saker vill du antagligen inte att någon annan ska veta det om du inte delar uppgifterna. Genom att välja krypterade och pålitliga sajter kan du minska risken att någon obehörig kommer åt dina uppgifter.

Om en kunds uppgifter läcker

På varje arbetsplats ska det finnas ett dataskyddsombud. Denne ska ta tag i eventuella uppgiftsläckor eller andra incidenter med en gång. Om läckan är allvarlig måste man ta kontakt med Datainspektionen och sätta igång med flera åtgärder.

Ha ett bra virusskydd

Om du driver ett företag eller har ansvar för datasäkerheten bör du alltid se till att det finns ett bra virusskydd. Du bör också kontrollera brandväggens funktion. Det är huvudsakliga åtgärder för att minska risken att obehöriga kommer åt information.

Andra sätt att ordna datorsäkerhet

Se också till att obehöriga inte kan använda datorn. Stäng av den och använd lösenordsskydd. Undvik också att öppna konstiga mail och låt inte andra personer använda företagets internetuppkoppling. På så sätt har du vidtagit de viktigaste åtgärderna för att skydda ditt företag inom dataområdet.